Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Δημόσια Παρουσίαση Άριστης Πτυχιακής Εργασίας

Την Δευτέρα 24/2 στις 17:00 στην αίθουσα πολλαπλών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας έγινε η παρουσίαση σε ευρύ κοινό μιας άριστης πτυχιακής με θέμα  “Ομαδοποίηση Εικόνων με Βάση το Περιεχόμενο” από τις φοιτήτριες του Τμήματος Δήμητρα Λασθιωτάκη και Σμαράγδα Μαρκάκη, η οποία εξετάστηκε και έλαβε βαθμολογία 10.

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε και ερευνητικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να σταλει και να δημοσιευτεί [1] πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό IET Image Processing μετά από διαδικασία κρίσης. Το περιοδικό αυτό δημοσιεύει εργασίες σε τομείς έρευνας που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία οπτικής πληροφορίας και καλύπτει πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα στην επεξεργασία εικόνων και βίντεο με τα οποία σχετίζεται άμεσα και η δημοσιευμένη πτυχιακή εργασία του Τμήματος.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές που ακόμα και στο προπτυχιακό στάδιο μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, την αποδοχή δηλαδή εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το οποίο συνήθως συμβαίνει κατά την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών.

Αντίστοιχη δημόσια παρουσίαση άριστων πτυχιακών εργασιών είχε πραγματοποιηθεί και πριν δύο έτη στο Τμήμα με μεγάλη επιτυχία. Δείτε σχετικό υλικό στην σελίδα.

[1]  Markaki, S., Panagiotakis, C., & Lasthiotaki, D. (2020). Image sorting via a reduction in travelling salesman problem. IET Image Processing, 14(1), 31-39.

Ιστότοπος άρθρου: http://tiny.cc/tbh7jz

Ιστότοπος Πτυχιακής: https://apothesis.lib.teicrete.gr/handle/11713/9234

Σχετική Δημοσίευση

Μετάβαση στο περιεχόμενο