Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Mobile Εφαρμογή Τμήματος

 Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι από τα ελάχιστα τμήματα Πανεπιστημίων που διαθέτει σύγχρονη εφαρμογή κινητού για τους φοιτητές του και μάλιστα με πολλά πλεονεκτήματα σε σχεδιασμό αλλά και σε λειτουργίες συγκρινόμενη με τις υπάρχουσες εφαρμογές στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.  Δημιουργήθηκε με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών android studio που είναι και η επίσημη πλατφόρμα για προγραμματισμό σε κινητά με λειτουργικό σύστημα android και είναι διαθέσιμη στο play store. 

Η σύγχρονη εφαρμογή κινητού (Mobile App) αναπτύχθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και αποτελεί ένα παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στα Πανεπιστήμια έχοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο των φοιτητών σε πολλές λειτουργίες που παλαιότερα γίνονταν αποκλειστικά από τη γραμματεία. 

 

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε το 2020 από τον απόφοιτο του Τμήματος Στάθη Καραδημητρίου με την επίβλεψη του Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος με σκοπό την εξυπηρέτηση των μελών του Τμήματος πάνω σε όλες τις λειτουργίες που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως χωρίς κανένα κόστος για το Πανεπιστήμιο. Δημιουργήθηκε με τη σύγχρονη πλατφόρμα προγραμματισμού κινητών Android Studio και είναι δωρεάν διαθέσιμη στο play store. Στη νέα έκδοση της εφαρμογής τον Ιούνιο του 2022 έχουν προστεθεί δύο widgets για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση:

  1. ένα για γρήγορο άνοιγμα της οθόνης που περιέχει την αναζήτησή καθηγητών και 
  2. ένα για ταχύτερη προβολή του ωρολόγιου προγράμματος. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης δεν χρειάζεται να πλοηγηθεί, παρά μόνο να προσθέσει στην αρχική του οθόνη το ανάλογο widget. Βελτιώσεις της τελευταίας έκδοσης επίσης αφορούν θέματα επικοινωνίας με το χρήστη αλλά και τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής, έτσι ώστε όποιο κι αν είναι το ζητούμενο από το χρήστη, να μπορεί να ολοκληρωθεί ταχύτερα και απλούστερα. Ουσιαστικά με μόλις μερικά tap στην οθόνη, μπορεί ο χρήστης να βρει ότι τον ενδιαφέρει σε λιγότερα βήματα και ευκολότερα. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο να απλοποιηθεί η απεικόνιση της πληροφορίας στη μικρότερη οθόνη, χωρίς να χάνεται κάποια πληροφορία που ίσως χρειαστεί ο φοιτητής. Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα, είναι η προβολή των ανακοινώσεων της σχολής μέσα στην εφαρμογή και το section των χρήσιμων υπηρεσιών (e-class, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή ταυτότητα κ.α.) όπως φαίνονται και στις παρακάτω εικόνες.

 Η εφαρμογή περιέχει πληροφορίες για το Τμήμα ΔΕΤ και διάφορες χρήσιμες υπηρεσίες όπως:

– Ανακοινώσεις Τμήματος
– Πρόγραμμα Σπουδών ανά κατεύθυνση
– Πληροφορίες για το Τμήμα
– Ωρολόγιο πρόγραμμα
– Ακαδημαικό Ημερολόγιο
– Λίστες βίντεο από το τμήμα
– Χάρτης τοποθεσίας του τμήματος
– Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
– Αναζήτηση e-mail καθηγητών
– Εικονική Περιήγηση
– Έρευνα στο Τμήμα

Είναι εξαιρετική σε σχεδιασμό και λειτουργικότητα και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σπουδών του Τμήματος σε νέες τεχνολογίες Πληροφορικής. Πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι πως στις περισσότερες λειτουργίες συνδέεται δυναμικά με την σελίδα του τμήματος και λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο οπότε είναι πάντοτε ενημερωμένη χωρίς να χρειάζεται update. 

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί την επόμενη έκδοση της εφαρμογής κινητών που είχε αναπτυχθεί στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών του τμήματος Πελοπίδα Κεφαλιανού και Μαρίας Λαγουδάκη το 2017, η οποία είναι ακόμα διαθέσιμη στο Play Store  και είχε παρουσιαστεί το 2017 δημόσια στο Τμήμα μας: 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο