Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

1ος διαγωνισμός Startup επιχειρηματικότητας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη πραγματοποίησε με επιτυχία τον 1ο διαγωνισμό Startup επιχειρηματικότητας την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός  είχε ενταχθεί στην διαδικασία ολοκλήρωσης της εργασίας του αντίστοιχου μαθήματος, στο οποίο οι φοιτητές καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες που θα αναπτύξουν μια ιδέα τους για Startup επιχείρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, οι φοιτητές παρακολουθούν διαλέξεις για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, ενώ για να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία στο θέμα αναπτύσσουν βήμα-βήμα την δική τους ιδέα σε όλα τα early-stage στάδια. Σε κάθε μάθημα πραγματοποιείται ξεχωριστό mentoring σε κάθε ομάδα από τον διδάσκον του μαθήματος, Μάνο Περακάκη.

Οι 26 ομάδες των 80 φοιτητών ανέπτυξαν τις ιδέες τους και μετά την τελική παρουσίαση στον διδάσκων του μαθήματος, βαθμολογήθηκαν και προκρίθηκαν οι 8 καλύτερες για τον τελικό.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Γιάννη Κοπανάκη, καθηγητή του τμήματος και διευθυντή του εργαστηρίου ηλεκτρονικής ευφυΐας (e-BI lab), Κώστα Βασσάκη, διευθυντή του H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και συνιδρυτής του Bizrapt (Opencoffee Heraklion, F*ckup Nights, Match and Develop a Start-up Heraklion), και, τον Στέλιο Χριστάκη, συνιδρυτής TheCentralBoutiqueapartments και μέλος του Bizrapt.