Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

2η Ημέρα Καριέρας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου

Η 2η «Ημέρα Καριέρας» διοργανώθηκε την Τετάρτη 28/11/2018 από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης, έχοντας ως κεντρικό στόχο τη διασύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία. Συμμετείχαν συνολικά οι παρακάτω 12 επιχειρήσεις (αλφαβητικά) από διαφορετικούς κλάδους με περιφερειακή, εθνική και παγκόσμια εμβέλεια.

 1. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ (AEGEAN AIRLINES)
 2. ΗΛΙΟΣ Α.Ε.
 3. ΙΚΑΡΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ  (ΚΡΗΤΗ TV)
 4. Κρασαδάκης Γεώργιος | Αρθρογράφος / Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος
 5. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 6. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ
 7. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
 8. Enartia Group of Brands (Papaki)
 9. Europlan
 10. MDC STIAKAKIS A.E.
 11. MEETINGPOINTHELLAS Α.Ε.
 12. The Crete Golf Club

 

 


Εικόνα 1. Αφίσα Ημέρα Καριέρας

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα στελέχη των επιχειρήσεων παρουσίασαν το προφίλ των εταιρειών τους και δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και να υπάρξουν σχετικές ερωτήσεις από το κοινό. Η διάρκεια του πρώτο μέρους παρόλο που ξεπέρασε τις 3 ώρες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού (κυρίως φοιτητών του τμήματος) που είχε κατακλύσει την αίθουσα. Στην συνέχεια υπήρξε διάλειμμα μισής ώρας με ελαφρύ γεύμα και ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που διήρκεσε περίπου μία ώρα.


Εικόνα 2. Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η κάθε επιχείρηση είχε στην διάθεσή της μία αίθουσα διδασκαλίας και είχε τη δυνατότητα να έρθει σε προσωπική επαφή με φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματός, να τους αξιολογήσει και να διερευνήσει προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας μαζί τους, είτε στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, είτε στα πλαίσια απασχόλησής τους στην επιχείρηση. Η εκδήλωση αποτέλεσε για τους σπουδαστές του τμήματος μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βιώσουν μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία, να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές επαφές αλλά και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού ενώ έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Εικόνα 3. Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Ο κ. Χρήστος Λεμονάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ήταν συντονιστής της εκδήλωσης, ενώ στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Παναγιωτάκης, Πρόεδρος του Τμήματος, η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης κα. Φωτεινή Βούλγαρη και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Νίκος Τριχάς που συμμετείχε στον συντονισμό της εκδήλωσης. Ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του Τμήματος που παρουσιάστηκαν από τον κ. Πρόεδρο του Τμήματος είναι το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο σε νέες τεχνολογίες πληροφορικής η μεγάλη απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με έρευνα του 2017 φτάνει το 92%. Ταυτόχρονα οι ενεργοί φοιτητές του τμήματος ξεπερνούν τους 1000. Επίσης, το σημαντικό ερευνητικό έργο που γίνεται στο τμήμα, το οποίο μάλιστα συμβάλλει σημαντικά και στην πολύ καλή εικόνα που έχει το ΤΕΙ Κρήτης στην έρευνα, το οποίο είναι το πρώτο ΤΕΙ σε δείκτες επίδοσης στην έρευνα και ξεπερνάει και αρκετά πανεπιστήμια. Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και η ομιλία της κα. Βούλγαρη.

Εικόνα 4. Πανοραμική άποψη από την εκδήλωση.

Στα θετικά της ιδιαίτερα επιτυχημένης φετινής εκδήλωσης είναι και οι τρεις παρακάτω χορηγίες από επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Μετά τη λήξη την εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο στον Άγιο Νικόλαο στα στελέχη των επιχειρήσεων χορηγία της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ (AEGEAN AIRLINES) δώρισε 3 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε πτήσεις εσωτερικού και η MEETINGPOINTHELLAS Α.Ε. δύο διήμερες διαμονές των δύο ατόμων, τα οποία παραδόθηκαν στους φοιτητές του Τμήματος με την υψηλότερη επίδοση.

Πρόγραμμα Ημέρας Καριέρας: https://goo.gl/su4jZv
Πρόσκληση για την ημέρα Καριέρας: https://goo.gl/JeNK5J

Video από ΚΡΗΤΗ TV

Video από Ανατολή

Συνολικό Video της εκδήλωσης

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο