Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

2ος διαγωνισμός Startup επιχειρηματικότητας φοιτητών του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη πραγματοποίησε με επιτυχία τον 2ο διαγωνισμό Startup επιχειρηματικότητας για τους φοιτητές του τμήματος την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός  είχε ενταχθεί στην διαδικασία ολοκλήρωσης της εργασίας του αντίστοιχου μαθήματος, στο οποίο οι φοιτητές καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες που θα αναπτύξουν μια ιδέα τους για Startup επιχείρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, οι φοιτητές παρακολουθούν διαλέξεις για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, ενώ για να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία στο θέμα αναπτύσσουν βήμα-βήμα την δική τους ιδέα σε όλα τα early-stage στάδια. Σε κάθε μάθημα πραγματοποιείται ξεχωριστό mentoring σε κάθε ομάδα από τον διδάσκον του μαθήματος, Μάνο Περακάκη.

Οι 15 ομάδες των 42 φοιτητών ανέπτυξαν τις ιδέες τους και μετά την τελική παρουσίαση στον διδάσκων του μαθήματος, βαθμολογήθηκαν και προκρίθηκαν οι 9 καλύτερες για τον τελικό:

  • Unique Electric Vehicles
  • Here For You
  • Snoutrack
  • PlacesToBe
  • L’ODORAT V
  • NicotinNO
  • SkyFarm
  • HomeMade Food
  • Instant SuperMarket

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Κώστα Βασσάκη, διευθυντή του H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και συνιδρυτής του Bizrapt (Opencoffee Heraklion, F*ckup Nights, Match and Develop a Start-up Heraklion), την Αλεξάνδρα Καραπιδάκη, Project Manager στο GetHired και επίσης συνιδρύτρια του Bizrupt, και, τον Στέλιο Χριστάκη, συνιδρυτής TheCentralBoutiqueapartments και μέλος του Bizrapt.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Βασιλική Χρονάκη, υποψήφια διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της ομάδας των Ennovaton Awards , παρουσίασε στους φοιτητές τα βραβεία αυτά, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν και να πάνε την ιδέα τους στο επόμενο βήμα, δηλαδή σε διαπανεπιστημιακό διαγωνισμό.

Λόγο των συνθηκών, το φετινό event πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου με τηλεδιάσκεψη, όπως άλλωστε και τα μαθήματα του εξαμήνου. Η κάθε ομάδα παρουσίασε το PitchDeck της για 8 λεπτά στην επιτροπή, ενώ μετά ακολούθησαν ερωτήσεις από τους κριτές προς κάθε ομάδα. Μετά την τελική βαθμολογία, οι νικήτριες ομάδες ήταν οι παρακάτω:

1η θέση: SkyFarm
2η θέση: L’Odorat V
3η θέση: Snoutrack

Εικόνες από το Event:

Πρόσφατα άρθρα