Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

94ο Διεθνές Meeting στην Επιχειρησιακή Έρευνα υπό την διοργάνωση του ΔΕΤ

Στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στους χώρους του ξενοδοχείου Porto Elounda στην περιοχή της Ελούντας, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η 94η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας της Πολυκριτηριακής Υποστήριξης Αποφάσεων (Euro Working Group on Multicriteria Decision Aid / EWG-MCDA 94 MCDA). To βασικό θέμα της 94ης συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων των μεθόδων υποστήριξης της λήψης αποφάσεων με χρήση πολλαπλών κριτηρίων σε θέματα διαχείρισης περιβαλλοντικών κινδύνων.

Η συνάντηση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτέλεσε μια πραγματική ευκαιρία για παρουσίαση πρωτοπόρων ερευνητικών εργασιών σε θέματα που καλύπτουν όλες τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της Πολυκριτηριακής Υποστήριξης Αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της παρουσιάστηκαν εργασίες σχετικές με τα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τεχνολογικών επιλογών, σε σχέση με εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες των χαρτοφυλακίων μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την εξέταση των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων στην πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περί τους 52 επιστήμονες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τον Καναδά. Παρουσιάστηκαν περί τις 14 ερευνητικές εργασίες, ενώ παρελήφθησαν και  22 ερευνητικές εργασίες προς συζήτηση (discussion papers).

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής παρουσιάστηκε και ο νέος τόμος με τίτλο: Intelligent Decision Support Systems – Combining Operations Research and Artificial Intelligence – Essays, από τον εκδοτικό οίκο Springer, προς τιμήν του Καθηγητή Roman Słowiński, που παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των επιστημονικών συνεισφορών του Roman Slowinski και περιλαμβάνει επικαιροποιημένες ερευνητικές εργασίες στην επιχειρησιακή έρευνα, καθώς και στους τομείς υποστήριξης αποφάσεων πολλαπλών κριτηρίων και ευφυών συστημάτων. Ο τόμος παρουσιάστηκε από τους συντάκτες – καθηγητές: Salvatore Greco, Vincent Mousseau, Jerzy Stefanowski και Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν ο Καθ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Επίκ. Καθ. Χρήστος Λεμονάκης:

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τιμήθηκαν οι παρακάτω πέντε καθηγητές:

– Roman Slowinski, Poznan University of Technology, Poland.
– Constantin Zopounidis, Technical University of Crete, Greece & Audencia Business School, France.
– Yannis Siskos, University of Pireaus, Greece.
– Salvatore Greco, University of Catania, Italy.
– Michalis Doumpos, Technical University of Crete, Greece.

από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για το έργο τους στην Πολυκριτήρια Υποστήριξη Αποφάσεων. Οι πέντε καθηγητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από τους από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, Καθηγητή Στέλιο Παπαδάκη και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Χρήστο Λεμονάκη συνδιοργανωτή  του 94ου Διεθνούς Συνεδρίου.

Στις 17/9 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Βάι με στάσεις στην Ιεράπετρα, Σητεία και μονή Τοπλού.

Ιστοσελίδα συνεδρίου: https://94ewg-mcda.hmu.gr/

 

Πρόσφατα άρθρα