Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Αναβάθμιση Σύνδεσης με Διαδίκτυο

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, με τρεις κατευθύνσεις, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και το Μάρκετινγκ, έχει μεγάλο αριθμό εργαστηριακών μαθημάτων και άμεση σχέση με νέες τεχνολογίες πληροφορικής και την εφαρμογή τους στην διοίκηση επιχειρήσεων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως από 18/9/2018 το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Άγιο Νικόλαο, συνδέθηκε στο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) μέσω οπτικής ίνας, με ταχύτητες που μετρήσαμε σήμερα της τάξης των 250 Mbps σε download και upload, οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 1000 Mbps.

Το σημαντικό είναι πως πλέον είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνολογίες και λογισμικά που απαιτούν καλή σύνδεση με το διαδίκτυο, και να υποστηρίξουμε δράσεις τηλεκπαίδευσης, όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Η παραπάνω αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική ειδικά για το τμήμα μας που στηρίζεται σε νέες τεχνολογίες πληροφορικής.

Η αναβάθμιση της σύνδεσης μας με το διαδίκτυο υπήρξε αποτέλεσμα μιας συνολικής προσπάθειας που διήρκεσε περίπου 2 έτη και η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς σήμερα περνώντας από διάφορα στάδια και υπηρεσίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την τωρινή και προηγούμενη διοίκηση του Ιδρύματος και το τεχνικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης για την καθοριστική υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τον κ. Σήφη Κωνσταντουράκη Ειδικό Εργαστηριακό Προσωπικό του τμήματός μας, τον κ. Μιχάλη Βούρκα και κ. Κων/νο Βασιλάκη από το Κέντρο Δικτύων, το ΕΔΕΤ και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Μητσό και την ομάδα του τόσο για την παροχή εξοπλισμού αλλά και τεχνογνωσίας, το Δήμο Αγίου Νικολάου και τον ΟΤΕ για την αποκατάσταση της βλάβης στην οπτική ίνα αλλά και τον υπεύθυνο του  ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Λασιθίου κ. Βασίλη Ορφανάκη του οποίου η εμπειρία από το σχολικό δίκτυο φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Κώστας Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου,ΤΕΙ Κρήτης